Българска майка се изповяда през сълзи: Обидно ми е да събирам пари от хората, но нямам избор, животът на детето ми виси на косъм

Обидно ми е, че трябва да събирам от хората, но щом става дума за детето ми, съм готова на всичко.

Думите са на Татяна Михайлова от Първомайци, чиято дъщеря Екатерина се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек. Семейството и близките на момичето започнаха кампания за набиране на средства, тъй като нужната за операцията сума е абсолютно непосилна за тях, пише regnews.net.

Проблемите на Екатерина започнали преди 3 г., когато заради остра стомашна болка била закарана по спешност в болницата в Горна Оряховица. Последвали прегледи във Велико Търново, Плевен, София. Поставената диагноза е двустранна бъбречна хипоплазия, терминална бъбречна недостатъчност. Оттогава момичето, което още не е навършило 20 г., прекарва голяма част от живота си, прикрепено към апарат за диализа.

Хемодиализата е започната по спешност на 30 юни 2016 г. И към момента тя се провежда три пъти седмично за по 4 часа при д-р Атанасова във Велико Търново. Екатерина е подложена и на медикаментозна терапия.

Организмът на дъщеря ми вече едва издържа. От стреса разви псориазис, има и нарушена костна плътност, която застрашава да я изкриви. Ходих в клиниката „Медиал Шашли“ в Истанбул, където проф. Берна бе категорична, че трансплантацията трябва да се направи колкото се може по-скоро. Това може да стане в Беларус, но преди да назначим дата трябва да съберем 60 хил. долара. В Турция ни казаха, че могат да направят само кръстосано донорство – т. е. донор да е млад човек до 30 г., който може и да не е роднина. Ние не можем да намерим такъв човек, затова се насочихме към Беларус. След операцията ще са нужни пари и за път и медикаменти. Всеки месец в продължение на година трябва да се ходи на изследвания, а след това през 3 месеца, за да се следи как е бъбрекът и дали правилно функционира, разказа Татяна Михайлова.

Майката вече търси помощ от местната власт в региона, със случая е запознала Слави Трифонов, Гала и други популярни телевизионни лица. Ще иде и до Хасково, където иска да се срещне с майката на Григор Димитров.

В кампанията за набиране на средства се включват и близки на Екатерина, които живеят в чужбина. Всеки, който иска да помогне на момичето, може да го направи на:

IBAN BG59 UNCR 7000 1523 1886 50

BIC UNCRBGSF (в лева) и

IBAN BG05 UNCR 7000 1523 1886 52

BIC UNCRBGSF  (в долари)

Екатерина Михайлова Михайлова

Източник: Petel

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Skip to toolbar