Винаги ми е под ръка, не само в кухнята! Спестявало ми е не едно и две посещения при педиатъра, при това е почти безплатно!

Лукът се смята за един от най-полезните продукти в света. Той съдържа голямо количество диетични фибри ,манган и витамин В6 . Неговите полезни свойства не могат да бъдат сравнени с действието на който и да е друг зеленчук.

За да се уверите в това, ще ви кажем как този продукт влияе върху тялото ни. Надяваме се тази информация да ви бъде полезна.

лук снимка

 • Бори се успешно със загубата на косаизползването на лук

  Сварете вода с лук и изплакнете с получената течност косата, преди да измиете главата си. Тази процедура ще ви помогне да се отървете от пърхота и да  подсилите косата .

 • Изважда храчките от бронхителук за отхрачване

  Счукайте глава лук и я разбъркайте с кокосово масло , трябва да получите пастообразна смес. Нанесете пастата върху областта на гърдите и увийте с дебела кърпа. Този метод помага да се отървете от храчки и мокра кашлица .

 • Освобождава от коликилук срещу колики

  За да помогнете на детето да се отърве  от колики , сварете ча от лук, охладете го и давайте на бебето по 1 чаена лъжичка на всеки час.

 • Облекчава болката в ушитеизползването на лук

  Обелете и накълцайте лука, поставете го в тензух  или тънка носна памучна кърпа, плътно привържете и прикрепете към ухото, задръжте, докато болката изчезне.

 • Дезинфекцира порязвания и ранилук за дезинфекция

  Почистете глава лук и я прекарайте през месомелачката, получената паста нанесете  върху порязаното място  и я оставете за 10 минути. Лукът има антисептични свойства – след такава манипулация не можете да се страхувате, че раната е хванала инфекция.

 • Възстановява възпаленото гърлолук срещу гърлобол

  Сварете вода с лук и люспите му, правете гаргара с отварата на всеки 2 часа. За тази цел чесънът също е перфектен .

 • Лекува изгарянияизползването на лук

Настържете обеления лук на ситно ренде и прикрепете получената каша към мястото на изгаряне. Компресът ще почисти засегнатата област и ще насърчи регенерирането на кожата.

лук за раните

Ако разрежете лук на четири парчета и го подредете в ъглите на стаята, ще унищожите вредните микроби , които са във въздуха. Много е полезно да се направи това в периода на епидемии.

Това са само някои от полезните свойства на този ароматен зеленчук. А вие знаете ли други и използвате ли го за лечение? С удоволствие ще чуем мнението ви в коментарите!

Източник: За Жената

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Skip to toolbar