Ето така се правят улиците в България! Асфалтират се и дърветата!

Пореден случай на асфалтирани дървета при ремонт на тротоар. Този път случката е на столичния бул. „Владимир Вазов“.

Фирмата изпълнител, по проекта за реконструкция на над 5 км. от пешеходната част на булеварда, асфалтира тротоарите и пътното платно. Ден по-късно се оказва, че заедно с пешеходната зона, с асфалт са покрити и близо 15 саморасли дървета.

Български абсурдиПърви за това сигнализираха от групата „Спаси София” във „Фейсбук”. По-късно дърветата са отрязани от Зелени системи. След силния отзвук на случилото се започна и изрязване на асфалта около дърветата.

 

Как се правят улици в БългарияОт фирмата изпълнител обясниха, че процедурата е такава и в последствие асфалтът се изрязва, но от „Спаси София” са на друго мнение. Гергин Борисов от инициативата посочи, че сега изпълнителните на проекта са оправдали грешката си с това, че го режат, за да оформят джобове. „Това не се прави така и ако тези дървета не са включени в проекта, изобщо не трябва да ги има и е трябвало да бъдат заедно с целите им корени отстранени още преди да се положи асфалта”.

Проверка на община Подуене потвърди, че става въпрос за липса на координация между изпълнителя и надзора. Фирмата е избързала с асфалтополагането.

Кметът на района Ева Митотва коментира, че е довършена работата както трябва и ще бъде преасфалтирано за сметка на изпълнителя. Според нея казусът е резултат от лоша организация на фирмата и те сами ще понесат финансовия резултат от това. Кметът допълни, че наказанието е 20% от цената на договора за конкретния участък от 500 м.

Източник : e-novini.bg

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Skip to toolbar