Ракът умира след консумация на тези 7 храни-Крайно време е да започнете да ги ядете!

Според ново изследване, има 7 суперхрани, които значително да подобрят лечението на рака и вероятно потискат бъдещо образуване на тумори.

Изненадващо, те са много вкусна храна и много хора ги имат у дома. Защото в края на краищата кой би пропуснал тъмен шоколад, червено вино, боровинки, домати, куркума, зелен чай и къри? Всички те, теоретично потискат развитието на рак.

Защо са тези храни толкова мощни?

Ангиогенезата е физиологичен процес на образуване на кръвоносни съдове по време на ранните етапи на развитието на плода. Въпреки това, този процес не свършва тук. В действителност, ангиогенеза се случва по време на целия живота ни, всеки път, когато имаме рани, изгаряния или други наранявания. Освен това, ангиогенезата, процесът, чрез който се образуват нови кръвоносни съдове, е твърде вероятен за растежа и разпространението на рак. Процесът се провежда така наречените активатори и инхибитори.Въпреки че повечето изследвания на рак фокусират върху инхибитори, активатори, образуване на нови кръвоносни съдове.

Какво е важно в тези храни е от 7 до потискане на ангиогенезата и по този начин се прекъсва кръвоснабдяването на растеж на рак и предпазва от рак. Без нови кръвоносни съдове, рак е липсата на кислород и хранителни вещества, които зависи от техния растеж.

Това е най-вече заради това, че всички лекарства за рак са де факто фармацевтично създадени инхибитори.
По-специално, това е природата на инхибитора да неутрализират активността на активаторите и да спрат ангиогенезата, т.е. образуване на нови кръвоносни съдове.

7 от тези храни ще ви дадат същият ефект, ето защо те са важни за всички лечения на рак.

# 1 Домати

Проучване показва, че редовната консумация на домати намалява риска от рак на простатата в повече от 50%. В същото проучване установи, че доматите са изключително полезни за защита на ангиогенезата, поради високото им съдържание на ликопен, мощен антитуморен агент.
Първо, ликопен лесно усвоима в човешкото тяло. Второ, увеличава концентрацията значително, когато са подложени на високи температури, поради това е причината, поради която варени домати по-полезни срещу рак. Същото важи и за къри.

# 2 Червено вино

Противораковите свойства на червеното вино са, че е силен антиоксидант – ресвератрол, който е в обвивката на гроздето. Много диетолози подчертават ресверитол, заради неговата ефективност в превенцията на сърдечно-съдови заболявания и преждевременно стареене. Плюс това, ползата от това мощно вещество е доказано в много здравословни проблеми, като например подобряването на глюкозния толеранс, подобряване на енергията и бдителността; в елиминирането на свободните радикали, като вируси и бактерии, и определени ДНК.
Само 225 мл вино дава на тялото ви по-АМО 640 микрограма на ресвератрол. Някои вина като Бордо или Пино Ноар имат още по-голяма концентрация на ресвератрол.

# 3 Боровинки и малини

Боровинките и малините са богати на фитохимикали, които имат противоракови свойства, по-специално рак на яйчниците. Phytochemicals също са отговорни за тъмния цвят на тези плодове. Нещо повече, боровинки и малини, бяха проверени за намаляване на оксидативния стрес и ангиогенезата.

# 4 куркума

Ползите от куркума за здравето са безспорни. В допълнение към стимулирането на здравословна загуба на тегло, тази подправка е известна и като ефективна в превенцията на рак.

# 5 Кафе и зелен чай

Тези популярни питие са известни с тяхната способност да намаляват риска от образуването и развитието на рак.

# 6 Горещ шоколад

В допълнение към подобряване на здравето на сърцето си, горещ шоколад е много полезен при лечение на рак.

Източник : e-novini.bg
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Skip to toolbar