Трябва да знаете този трик: Просто слагате 1 монета във фризера и ще останете без думи!

Дори и чисто нов хладилник с фризер може да ви подведе.

Фризерът е безценен уред, без който е невъзможно да си представим кухнята, но в същото време, работата на това устройство не е толкова проста за разбиране и във времето може и да не разберем, че има повреда!

Ако фризера не работи правилно, храната вътре може многократно да се размразява и замразява – естествено, от това тя  губи хранителните си качества  и още по-лошо – може да стане  причина за хранително отравяне.

Ние ще ви покажем как лесно да проверите работата на хладилника и фризера. Сполучлив метод!

Фризер

КАК ДА ПРОВЕРИМ РАБОТАТА НА ФРИЗЕРА
  1. Налейте вода в чаша  и поставете във фризера.
  2. Когато водата замръзне, поставете отгоре  една монета върху леда и върнете чашата обратно във фризера.
  3. Сега може спокойно да си свършите работата! Оставете монетата във фризера цяла нощ или цял ден : нуждаем се от точен тест.
  4. Извадете чашата с монетата от фризера. Ако монетата е все още на повърхността, значи всичко е в ред! Фризерът се справя със своята задача.Но ако монетата е на дъното на чашата, фризерът не работи както трябва: водата се е размразявала и замразявала отново, така монетата е паднала на дъното на чашата. Необходимо е бързо да се отървете от продуктите, които са били във фризера!

Работата на фризера  – нещо, на което трябва да се обърне внимание! Рядко домакините мислят по този въпрос, освен ако не са налице ясни признаци на повреда на устройството.

фризер

И накрая, ето един малък трик.

За бързо замразяване на желе , сложете го във фризера за 30 минути, а след това преместете на най-горния рафт в хладилника! Любимото ястие става перфектно за минути!

желе

Проверете сами действието на този полезен трик и споделете с нас резултатите!

Източник: zajenata.bg

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Skip to toolbar